Ilmaston- ja mielialan muutos -paneeli

La Contre Histoire on Lotta Petronellan käsikirjoitus- ja suunnitteluvaiheessa oleva pitkä dokumenttielokuva. Elokuva sijoittuu Seilin saarelle Turun saaristossa ja tarkastelee puutiaistutkijan elämää saaren luonnontieteellisellä tutkimusasemalla.Tarkoituksena on luoda lyyrinen elokuva tutkimuksesta, näkymättömyydestä ja siitä, miten arkistoimme ja kuvaamme historiaa.

Tulevaisuus ja menneisyys ovat yhtäaikaa läsnä. Alitajunta, unet ja tieteellinen tutkimus kietoutuvat yhteen ja punoutuvat saaren sosiaaliseen muistiin ja rinnakaistodellisuuksiin. Miten me kerromme tarinoita? Ja kenelle? Mikä jää historiaan ja mikä pyyhitään pois?

Pienten eleiden, rituaalien, rutiinien ja havaintojen kautta kasvaa kuva kummallisesta ja kauniista saaresta jossa luonto: puut, eläimet ja maaperä muistavat ja todistavat saaren kertomusta ja historiaa. Punkki nähdään tässä haamuna, merkkinä jostain muusta, paljon suuremmasta. Samaan aikaan se on mysteeri, josta tiedetään vieläkin hyvin vähän - ehkä avain johonkin jota emme pysty näkemään.

Seiliä voidaan pitää laboratoriona,  jossa viimeisen 350 vuoden aikana on tutkittu ruumiin, sairauden ja luonnon historiaa. Vastakertomus on kyky lukea sitä mitä ei ole kirjoitettu, arkistoitu. Ilmaston- ja mielialan muutos -paneelissa tarkastellaan tietoa ja keskustellaan siitä, miten tieto on enemmän kuin sitä mitä nähdään, tai on kirjattu. Se on matka eri todellisuuksien välillä jossa yhdistyy ääni, kuva ja performanssi.

Lotta Petronella

Lotta Petronella has worked with and on islands for the last 15 years as a filmmaker and curator. Her films are journeys and encounters with places, people and worlds that are at the same time ancient and modern. At the centre lies the eternal questions of how we relate to nature and the other.

Petronella was trained as an artist at Chelsea College of Art in London where she lived and worked for 15 years. She is currently finishing her MA in Creative Documentary at Pompeu Fabra University in Barcelona.

Ilppo Vuorinen

Ilppo Vuorinen, professor emeritus, is the former director of the Archipelago Research Institute on the island of Seili. Vuorinen came to Seili, for the first time, in the seventies as a student of marine biology. He has been interested and outspoken about the effects of climate change since mid eighties. Vuorinen is one of the instigators of the tick project that was started at the Turku University in 2012.

Laura Hollsten

Laura Hollsten is a historian and teacher at Åbo Akademi in Turku. Her research topics include environmental history, human and animal studies and history of consumption. Her latest paper was published at the Journal of Global Slavery on Night Time and Entangled Spaces on Caribbean Sugar Plantations.

Laura Naukkarinen

Laura Naukkarinen is a composer and performer whose work focuses on sound, both acoustic and electric. Her compositions comprise a range from solo albums under the moniker Lau Nau to film music, scores for performing arts and sound installations. She works in Finland and performs worldwide.

< Takaisin tuleviin tapahtumiin